Ankastre Set Seçimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler.

03-02-2023 14:48
Ankastre Set Seçimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Ankastreler beyaz eşyalarımızın mutfak dolaplarımızın içine gömülmesi olarak tanımlanabilir. Mutfaklarda elimiz kolumuz olan ocak, fırın, davlumbaz ve mikrodalgaları seçerken öncelikle mutfak dolaplarınızın ölçülerine uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Dolap modül ölçülerinize göre seçim yapmalısınız. Bu ürünleri dilerseniz ikili, üçlü veya dörtlü setler halinde de alabilirsiniz. Set olarak almak hem tekli alıma göre fiyat avantajı sağlamak hem de ankastre ürünler arasında uyumu yakalamak adına son dönemde daha fazla tercih edilmektedir.

Ankastre alırken ölçülerden sonra iyi düşünülmesi gereken bir diğer konu da renk hususu. Uzun süre kullanılacak mutfak eşyaları arasında oldukları için mutfağınızla uyumlu renklerde tercih etmelisiniz. Genelde siyah ağırlıklı renkler tercih ediliyor olsa da burada seçiminizi, mutfağınızın sahip olduğu renkler belirliyor. Eğer mutfak dolaplarınız beyaz ağırlıklı bir renge sahipse siyah ankastre set pek uyumlu görünmeyeceği için yine beyaz rengi tercih etmeniz gerekiyor. Mutfağınızda farklı bir hava oluşmasını istiyorsanız bunun için antrasit, gri renkli ankastre setler en uygun tercihler arasında yer alıyor.

Evlerimizin belki de en çok vakit geçirdiğimiz alanları olan mutfaklar temizlik açısından da hassas olduğumuz yerlerdir. Özellikle ekstra bir temizlik hassasiyetiniz varsa cam setlere yönelebilirsiniz. Cam yüzeylerin temizliği diğerlerine oranla daha pratiktir.

Modern bir mutfak tasarımına sahipseniz veya öyle istiyorsanız dokunmatik panelli setler mutfak tasarımıyla daha uygun olacaktır. Klasik tarzda mutfaklar için de genellikle tuşlu modeller daha iyi bir bütünlük sağlamaktadır. Daha da klasik bir tasarım olsun isterseniz rustik ankastre setler tercih etmelisiniz.

 

Ankastre Davlumbaz Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Davlumbaz çekim gücü ne kadar olan davlumbazlar mutfağınıza daha uygun bunu öğrenmelisiniz.

Davlumbaz Çekim Gücü Hesaplamak İçin Tıklayın.

-Davlumbazın dış yüzeyi yağ ve buhar tutmayan bir yüzeye sahip olsun istiyorsanız yine cam ürünlere yönelmelisiniz.

-Düzenli aralıklarla davlumbaz filtresini değiştirmek ürünün hem performansını arttırır hem de ömrünü uzatır.

Ankastre Ocak Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Davlumbazlarda da söylediğimiz gibi devamlı hijyen için daha kolay temizlenen yüzeyler tercih edilmeli.

-Düzenli olarak ocakta pişirme işlemi yapıyorsanız ve birden fazla çeşit yemek pişiriyorsanız ocak gözlerinin uzaklığına tencerelerinize göre karar vermelisiniz.

-Güvenlik açısından emniyet kilidi olan ocaklar tercih etmelisiniz. Bu tarz ocaklar siz açık unutsanız dahi belirli bir süre sonra kendilerini pasife alıyorlar.

Ankastre Fırın Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

-Fırın seçimi yaparken camlı ve aydınlatmalı fırınlar tercih etmeniz daha avantajlı olacaktır.

Yemeğinizin pişip pişmediğini rahat bir şekilde görürsünüz ve sık sık fırın kapağını açmak zorunda kalmazsınız. Pişirme esnasında sık sık fırın kapağını açmak hem fırının sıcaklığını düşürerek yemeğin daha geç pişmesine sebep olur hem de zamanla fırının performansının düşmesine sebep olur.


 

Ankastre setler ile ilgili her türlü sorunuzda bize yazabilirsiniz. Seçim yaparken belki de en önemli olan detay alacağınız ürünün iyi ve kaliteli bir marka olması ve uzun süre kullanım garantisi vermesidir.


 

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ANKASTRE SETLERİ SİZİN İÇİN DERLEDİK.

 


  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.