Tas Menteşe Çeşitleri ve Modelleri

01-09-2022 12:23
Tas Menteşe Çeşitleri ve Modelleri

Tas Menteşe Çeşitleri ve Modelleri

Evlerimizde mutfak, banyo, portmanto dolapları gibi mobilya kapaklarında tercih edilen, farklı açılarda açılıp kapanabilen menteşe çeşididir. İki parçadan oluşmaktadır bir parçası taban denilen mobilyanın gövdesine vida ile bağlanan kısımdır. Ana kısım tas menteşe ismini aldığı kısımdır, kapağa açılan yuvarlak deliğe oturtturulur menteşenin iki parçasının birleşmesi ile kapak açılıp kapanma hareketini yapar. Tas menteşeler de kendi aralarında da çeşitlere ayrılır. Bunlar düz menteşeler , yarım deve menteşeler , süper deve menteşeler gibi çeşitleri vardır.

Evan Yapı olarak Türkiye’nin lider hırdavat markası Hafele’nin tas menteşelerinin satışını yapmaktayız. Dilerseniz önce tas menteşe modellerini sonra fiyatlarını beraber inceleyelim.

Ama öncesinde kullanacağımız bazı terimlerle ilgili kısa bilgiler vererek başlayalım.

Düz Menteşe Nedir?

Sistem kapağın gövde üzerine neredeyse tamamen bindiği sistemdeki menteşelere denir.

Deve Boynu Menteşe Nedir?

Ortak dikmelerde 2 kapak kullanıldığında, 1 dikme üzerine 2 kapağın aynı anda çalışmasına imkan veren menteşelere denir.

Süper Deve Boynu Menteşe Nedir?

Kapağın gövde içerisinde çalışmasını sağlayan menteşelere denir.

 

 

  

Hafele Metalla 510 Tas Menteşe Çeşitleri ve Modelleri

Yüksek performans ve birçok alan da kullanım için Metalla 510 Menteşe Serisi, mutfak dolaplarınıza işlevsellik katar. Ahşap veya geniş alüminyum çerçeveli panjurlar için standart uygulama menteşeleri 105 ° açılma açısına sahiptir ve sırasıyla tam bindirme, yarım bindirme ve gömme uygulamaları oluşturur. Metalla 510 standart uygulama yanında ayrıca iç çekmeceli veya raflı dolaplar için 155 ° geniş açılı uygulama menteşesi içerir. Modellerin içerisinde yavaşlatıcılı tas menteşe ve otomatik kapanan tas menteşe bulunmaktadır. Oldukça ekonomik bir grup olan bu menteşelerde fiyat aralığı 25-150’dir.

 

Duomatic Tas Menteşe Çeşitleri ve Modelleri, Fiyatları

 

Geniş ürün yelpazesiyle bu grupta yapacağınız uygulama nasılsa ona göre bir tercih yapabilir ister yavaşlatıcılı ister bas aç isterseniz de otomatik kapanma bir menteşeye ulaşabilirsiniz. Standart uygulama dışında bu grupta 165 ° ye varan geniş açılı uygulama menteşeleri de mevcuttur. Oldukça ekonomik bir grup olan bu menteşelerde fiyat aralığı 50-200’dür.

  

Metalla K Siyah Tas Menteşe Çeşitleri ve Modelleri, Fiyatları

Entegre yavaşlatma mekanizması sayesinde kapakların sessiz ve yavaşça zarar görmeden kapanmasını sağlar. 165 derece açılım sayesinde çekmeceler rahatça açılır kapanır. Koyu renk ahşap kullanılan dolaplar için ideal çözüm bu tas menteşelerdir. Fiyat aralığı 39-110’dur.

Metalla K Paslanmaz Çelik Tas Menteşe Çeşitleri ve Modelleri, Fiyatları

 

Dış mekan, yat, banyo gibi özellikle nemli ve rutubetli mekanlarda uzun ömürlü kullanım sağlar.

Sabit kapak menteşeleri için uygundur açılma açısı 110° dir. Entegre yavaşlatma mekanizması sayesinde kapakların sessiz ve yavaşça zarar görmeden kapanmasını sağlar. Yapılacak uygulamaya göre düz, yarım veya tam deve boynu seçenekleri mevcuttur. Fiyat aralığı 90-100’dür.        

Metallamat Menteşe Çeşitleri ve Modelleri, Fiyatları

 

Tas menteşe grubunda en çok tercih edilen menteşe grubu olarak tanımlayabileceğimiz metalla serisi hem ekonomik oluşu hem işlevselliği hem de geniş ürün yelpazesiyle en çok önerdiğimiz ve satışını gerçekleştirdiğimiz menteşedir. İlgi görmesinin en temel sebebi uygulama alanının geniş olması bu grupta sabit kapak, geniş açılı uygulama, standart uygulama, cam kapak, alüminyum kapak, köşe dolap gibi ihtiyaç duyulan bir çok şeye cevap verecek ürünler bulunmaktadır. Taban montajı sürerek ve klipsli olmak üzere 2 çeşittir ve bas aç, otomatik kapanma ve yavaşlatıcılı çalışma şekillerine sahip modeller bulunmaktadır. Açılma açısı 110-170° dir. Fiyat aralığı 10-60’dır.

Kapaklarda Kullanılacak Tas Menteşe Adedinin Hesaplanması

Her kapakta kullanılacak menteşe sayısının tespitinde aşağıdaki faktörler göz önüne alınmalıdır.

> Kapak genişliği ve yüksekliği

> Kapak ağırlığı

> Kapak malzemesi

Örnek : Aşağıdaki grafiğe göre ;

Kapak yüksekliği 1500 mm ve kapak ağırlığı 6 - 9 kg

olan bir kapak için üç tas menteşe kullanılmalıdır.

 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.