Özgür ve Minimalist | Tiny House

12-01-2024 13:20
Özgür ve Minimalist | Tiny House

Özgür ve Minimalist | Tiny House

Tiny house yani küçük evler sadeleşmek ve özgürleşmek için en çok tercih edilen seçenekler arasında. Ahşap evler 10 ila 30 metrekare arasında boyutlara sahip olabilir. Tiny house modelleri sabit ya da mobil evler şeklinde tasarlanabilir. Tekerlekli ev olarak da tasarlanabilen tiny house’lar taşınabilir hale de gelerek farklı alanlara kolayca taşınabilir, hatta karavan olarak da kullanılabilir. Doğayla iç içe olmaya imkan sunması, tasarruf etmemizi sağlamasıyla da aslında şu soruyu sormamıza sebep oluyor ; yaşam alanımızın büyük olmasına gerçekten gerek var mı?

Tiny House Faydaları Nelerdir?

    Tekerlekleri varsa dilediğiniz yere kolayca taşıyabilir, karavan ruhsatı alarak karavan olarak da kullanabilirsiniz.

    Tiny house, özellikle de kendi arsanız ya da bahçeniz varsa çok daha uygun fiyata ev sahibi olmanıza imkan tanır.

    Tiny houselarda temizlik masrafları da oldukça azdır ve temizlik süreniz kısadır.  Ayrıca az eşya ile daha pratik yaşamanıza olanak sağlar. Ayağınız altına dolanan gereksiz eşyalar düşünüldüğünde tiny house da  yaşamak aslında oldukça kolay olacaktır.

Kullanışlı Bir Tiny House İçin Mimari Çözümler

  Asma tavan raf ve dolaplar, merdiven altı çekmece yada dolaplar ile depolama alanlarınızı odanızın alanından çalmadan yaratabilirsiniz.

    Tasarım hazırlanırken bir çatı katı planlanırsa bu çatı katına bir yatak odası ve hatta bir çocuk veya misafir odası sığdırmanız mümkün.

    İşlevsel dolaplar ve mobilyalar tercih edin. Hem mutfak tezgahı hem yemek masası hem de gerektiğinde bilgisayarınızı açıp çalışabileceğiniz bir çalışma masası olarak kullanabileceğiniz çok amaçlı bir tezgah, kullanmadığınız zaman katlayarak alan kazanacağınız masa, sehpa ya da yataklar tasarlamak da mümkün

    Küçük mekanlarda alanı ferahlatmak için görev aydınlatmada. Doğal ışıktan mümkün olduğunca faydalanmak için pencereleri geniş tutun ve camlı kapılar tercih edin. Direkt olarak yapay lambaları tepeden kullanmak yerine led ve spotlardan destek alın.

Hafele’nin tiny house ve karavanlar için ürettiği özel ürünler ile Tiny House için tüm ihtiyaçlarınızı bizde bulabileceğinizi biliyor muydunuz?

Tiny House-Karavan Ekipmanları


Katlanır Koltuk ve Yatak modellerini incelemek ve fiyatlar için tıklayınız.

TV Lift modellerini incelemek ve fiyatlar için tıklayınız.



Ankastre modellerini incelemek ve fiyatlar için tıklayınız.



Beyaz Eşya modellerini incelemek ve fiyatlar için tıklayınız.


Kayar kapak mekanizmalarını incelemek ve fiyatlar için tıklayınız.


Aydınlatma ve priz sistemlerini incelemek ve fiyatlar için tıklayınız.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.