Kapı Kolu Temizleme Yöntemleri

28-04-2020 14:44
Kapı Kolu Temizleme Yöntemleri

Kapı Kolu Temizleme Yöntemleri

 
Kapı Kolu Temizleme Yöntemleri: Kapı Kolu Modelleri
Kapı kolu modelleri oldukça fazla sayıda olduğundan dolayı zaman zaman seçmekte zorlanırız. Fakat doğru marka ve model üzerinden gidersek hem işlevsel hem de dekoratif seçeneklere ulaşabiliriz. Häfele Concept pek çok ürün seçeneği bulunan ve dekorasyonu tamamlayacı estetiğe sahip olan bir markadır. Bu konuda bizlere oldukça fayda sağlamaktadır. Seçimlerimizin başında kolay temizlenebilir olmasının yanında en önemli detayın dekorasyonumuza uyumlu olmasından bahsetmiştir. Häfele bu noktada ürettiği yüzlerce çeşit kapı kolu ile bizlere geniş bir seçenek imkanı sunar. Her tarza uygun ürün yelpazesi bulunduran Häfele yaşam alanlarımızı kendi zevklerimiz doğrultusunda tasarlamamıza yardım eder. Aynı zamanda Häfele kapı kolları üst yüzey kaplama kalitesi sayesinde de bizlere uzun yıllar kullanım imkanı sağlar.  Hem renk hem de tasarım noktasında bizlere geniş seçenek sunan Häfele seçeneklerimiz arasında bulunmalıdır.
 
Kapı Kolu Temizleme Yöntemleri?
Kapı kolları gün içerisinde en çok temas ettiğimiz nesnelerin başında geliyor demiştik.  Bu sebeple hijyen açısından düzenli temizlik gerektirir. Kapı kolu temizleme yöntemlerini doğru uygulamazsak bakterilere üreme imkanı sağlamadan kapı kolları gibi sürekli temas halinde bulunulan yerler düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Peki, düzenli temizlik gerektiren kapı kolları hangi aşamalar izlenerek temizlenmelidir?
 
Kapı Kolu Temizleme Yöntemleri: Bakteriler
Bakterilerin en kolay üreyebildikleri yüzeylerden biridir. Dışarıdan geldiğimizde, ellerimiz pisken ya da ellerimizde zararlı bakteriler mevcutken ilk olarak kapı kollarına temas ederiz. Dolayısıyla oldukça bakteriyel bir alan olarak kabul edilebilirler. Kapı kollarını temizlenirken ilk püf nokta kiri yaymadan temizlemektir. Kapı ilk önce sıcak bir suyla ve tüy bırakmayan temiz bir bez ile silinmeli, ikinci kez ise temiz bir bez ve su yardımıyla silinmelidir. Sabun ve muadili aşındırıcı olmayan temizlik malzemelerini de tercihe göre kullanılabiliriz. Kapı kollarını iyice sildikten sonra tamamen kuruladığımızdan emin olmamız gerekir. Çünkü genellikle metal yapıda oldukları için su lekeleri kalabilir bu da görsel açıdan pek hoş durmaz. Kapı kolu temizleme yöntemleri içinde daha hızlı bir yol ise arap sabunu ve sirkedir. Kapı kolu arap sabununa batırılmış bir bezle silinir daha sonrada da sirkeli su ile silinir. Sirke hem kapı kolunu daha parlak gösterir hem de pas tutmasını engeller. Kapı kolu temizleme yöntemlerinde bunları kullanırsanız hijyenik açısından bizleri korurken aynı zamanda kapı kollarımızı daha uzun süre kullanmamızı da sağlar.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.