Evye nasıl temizlenir?

24-09-2018 10:15
Evye nasıl temizlenir?

Evye Nasıl Temizlenir?

 

Mutfağınızda hijyen sağlayabilmek için belli başlı bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Bu yöntemleri kullanarak mutfakta kolaylıkla hijyen sağlayabilirsiniz.

 

Paslanmaz Çelik Evye Nasıl Temizlenir?

Nemli bir az miktarda deterjan dökün, yüzey üzerine hafifçe ovarak yayın ve nüfuz etmesini bekleyin. Daha sonra, suyla durulayın ve kuru bir bezle cilalayın. Çelik çizilebilen bir malzemedir. Bu nedenle çelik eviyelerinizi çizebilecek sert malzemelerin temasını önleyiniz.

Bulaşık tellerinden ya da temizlik için kullanılan metalik malzemelerden çelik ürünler üzerine dökülen parçalar paslanarak eviyede paslanma olmuş görüntüsü verebilir. Bu nedenle bu tip malzemeleri çelik eviyenizin üzerinde uzun süre kalmasına izin vermeyiniz. Çelik evyeyi temizlerken tel bezler kullanmayın.

 

Evye Nasıl Temizlenir? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çamaşır suyu gibi ağartıcı madde veya klor içeren temizlik malzemeleri kullanmayın.
Çimento, lehim pastası, fotoğraf tab suları, gümüş parlatıcıları, limon ve sirke gibi yemek asitleri, tuz ve şeker gibi maddeler çelik ürünlerinizde kalıcı leke oluşturur.
Demir alaşımlı makas, şişe açacağı vs. gibi paslanacak aletleri eviye üzerinde bırakmayın.
Turunçgillerin suyu, hardal, turşu ve mayonez gibi gıdaların ürüne zarar verir.

Granit Evye Nasıl Temizlenir? 

Granit evye sabunlu bir bez ya da fırça ile kolayca temizlenebilir. Sabunla temizlendikten sonra bol suyla durulanmalıdır. Temizlik için yumuşak bir bez ile su veya bulaşık deterjanı kullanın.  Amonyak ve kostik soda çözeltisi gibi güçlü alkaliler granit temizliğinde kullanılmamalıdır. 'Evye nasıl temizlenir?'i öğrendiğimize göre armatür temizliğini bir kontrol edelim!

 

Armatür Temizliği 

Armatürler aşındırıcı olmayan/yumuşak sabun ve yumuşak bir bezle temizlenmelidir. Amonyak bazlı ürünler veya sirke, ağartıcı, sert anti-bakteriyel bileşenler ya da aşındırıcı maddeler içeren ürünler, kaplamaya zarar verir ve bu sebeple bu maddeler kullanılmamalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.