Sessiz Kilit

08-09-2020 17:00
Sessiz Kilit

Sessiz Kilit

 
 
Plastik bir dile sahip oldukları için, gürültü çıkarmadan sessiz bir şekilde kilitleme yapmanızı sağlayan kilit sistemine Sessiz Kilit denir.
Sessiz kapı kilitleri; iç odalarda, klasik gömme kapılarda, tuvalet ve banyo kapılarında kullanılır.
Sessiz kapı kilitleri, sessiz bir çalışma mekanizmasına sahip olması nedeniyle özellikle evlerde sıklıkla tercih edilir.
Sitemizde satılan sessiz kapı kilitleri paslanmaz çelikten üretilmiştir.
Kilitleme dili plastiktir.
Kapılarda yön olduğundan dolayı kilitlerde sağ ve sol olarak ikiye ayrılır.
Yani sessiz bir kilit alacaksanız ilk önce oda mı yoksa wc (banyo) olduğuna karar vermeniz gerekmektedir. Sonra Sağa mı yoksa sola mı açılan bir kapı için gerekli ona karar vermelisiniz. Eğer yönün nasıl belirleneceğini bilmiyorsanız lütfen buraya tıklayın!
Sessiz kapı kilitleri düz ve binili kapı kapılar için idealdir.
 
Hafele Sessiz Kilitler Her Kapıya Olur mu?
Bu sorunun üç farklı cevabı var.
Birincisi kilidin takılacağı yer daha önceden açılmamışsa, ilk kez kilit takılacaksa alacağınız hafele sessiz kilitleri kapınıza olacaktır.
İkincisi kapınızdaki kilit eskimiş, bozulmuş veya artık kullanmak istemediğiniz bir sessiz kilitse o zaman yine alacağınız yeni hafele sessiz kilitleri kapınıza olacaktır.
Üçüncüsü kapınızdaki kilit hafele kilit değil ise alacağınız hafele sessiz kilidin olmama ihtimali yüksektir. Çünkü hafele sessiz kilitlerin ölçüleri türk standartlarına göre farklıdır. Bu yüzden lütfen ürünü satın almadan önce bizimle iletişime geçiniz.
 
Sessiz Kilit Nasıl Değiştirilir?
Kapınıza uygun olan kilidi aldıktan sonra, eski kilitlerin alt veya yan taraflarında bulunan vidaları uygun tornavida yardımı ile çıkartın. 
Daha sonra kilit mekanizmasında bulunan uzun göbek vidasını çıkartın.
Kilit göbeğinin ön veya arka kısmından sağa ve sola doğru iterek eski kilit göbeğinin çıkmasını sağlayın.
Kilit bölgesinde paslanma oluşmuşsa, yeni kapı kilidini daha rahat şekilde takmak için paslı bölgelere pas sökücü uygulayın.
Mutfakta kullandığınız sıvı yağı kullanarak da yağlayabilirsiniz. 
Yeni aldığınız kapı kilidin orta kısmında bulunan kilit sistemini düz konuma getirin ve her iki kısım da eşit olacak şekilde takın. 
Vidaları takmadan önce anahtarı takarak kilidinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. 
Daha sonra yeni kilidin vidalarını takın ve iyice sıkın.
Not: Hafele de sessiz kilitlerin karşılıkları ürünle birlikte verilmez. Lütfen almış olduğunuz sessiz kilidin karşılığını da ayrıca sipariş ediniz.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.