ETBİS: Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi

30-07-2020 14:45
ETBİS: Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi

ETBİS: Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi

 
 
 
'Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi' Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen yasal ve zorunlu bir sistem. Temel amaç ise e-ticaret faaliyeti yapıldığına dair kayıt ve bildirim yapılması, internet ortamında yapılan ticaretin verilerinin toplanması ve bu verilerin istatistiki bilgilerinin üretilmesidir.
ETBİS: Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi; internet üzerinden mal veya hizmet satışı gerçekleştiren bütün e-ticaret sitelerini kapsıyor. Bu sistemde e-ticaret sitesine ve e-ticaret sahibinin ait olduğu firmaya dair sunulan mal ve hizmetlerin türü, kargo ve lojistik bilgileri, sınır ötesi e-ticareti ilişkin işlemler, üretim yeri depo adresi, ödeme yöntemleri gibi hemen hemen bütün bilgiler yer alır.
ETBİS: Elektronik Ticaret Bilgi Sistemine 1 Aralık 2017 tarihi itibariyle faaliyette olan bütün e-ticaret siteleri 30 Aralık 2017 tarihine kadar Etbis üzerinden kayıt yaptırmak zorundayken, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren e-ticaret yapacak bütün firmalar, faaliyetlerine başlamadan önce Etbis kaydı yaptırmak zorundadır. 
Bu neden önemli.
Böylece tüketici ilk kez alışveriş yapacağı sitede 'kazıklanma' korkusunu yaşamadan alışverişini yapacak.
Aşağıdaki linkide verilen sisteme girildiğinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın sisteminde kayıtlı olup olmadığını kontrol eden tüketici böylece hem alışveriş yapacağı firmanın kurumsallığını görecek hem de sıkıntı yaşanmayacağını bildiğinden dolayı da rahatlıkla alışverişini gerçekleştirecek.
Evan Yapı Malzemeleri A.Ş. ETBİS: Elektronik Ticaret Bilgi Sistemine kayıtlıdır.
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.