Davlumbaz Seçimi

24-09-2018 10:39
Davlumbaz Seçimi

Mutfaklarda Davlumbaz Seçimi

 

Ankastre davlumbaz seçimi, tüketicilerin en çok dikkat ettiği konulardan bir tanesi estetiktir. Dış panellerinin cam kanatlı olup olmaması veya tamamının paslanmaz çelik olup olmaması dikkat edilmesi gereken özelliklerdir. Bakılması gereken en önemli özellik ise davlumbazın emiş gücüdür. Davlumbaz alırken, mutfağın büyüklüğüne göre, uygun olan çekiş gücü seçilmelidir. Çok büyük mutfaklar için 800 m³ ve üstü çekiş gücü olan davlumbaz daha uygunken, ortalama mutfak büyüklüğü olan 12 m² büyüklüğündeki mutfaklar için 500 m³′lük bir davlumbazlar seçilmelidir.

Bazı davlumbazlar normal mum tipi, bazıları ise halojen aydınlatmalı olur. Halojen aydınlatmalı modeller daha çok tercih edilmektedir. Bu tür modeller, üzerine koyulan ocağı da çok şık bir şekilde gösterebilen davlumbazlardır. Davlumbaz seçilirken dikkat edilmesi gereken diğer bir ayrıntı da; ses seviyesinin 50 db ve altı olmasıdır.
Davlumbazlar genellikle, baca bağlantısı olan ve karbon filtreye sahip olanlar olmak üzere ikiye ayrılır. Bunlar arasından ise yemek yapma alışkanlığına göre tercih yapılır.
Baca bağlantısı olan davlumbazlar, kirli havayı önce bir filtreden geçirerek baca bağlantısı ile dışarı atarlar. Genelde sık tercih edilen ve birçok mutfakta bulunan davlumbaz çeşitleridir. 

Karbon filtreli davlumbazlar ise, aldıkları kirli havayı filtreden geçirerek aynı ortama tekrar temiz hava olarak verirler. Bu davlumbaz seçimi dikkat edilmesi gereken nokta; kullanılan filtrelerin sık bir şekilde temizlenmesi veya belli zaman aralıklarında değiştirilmesidir. 

 
Bu iki unsurun dışında davlumbaz seçimi zevklere göre değişiklik gösterir. 
Aydınlatmalı seçenekleri ile mutfağınızda hoş bir ortam yaratmak mümkünken, mutfak dolabına göre camlı, ahşap, çelik veya her ikisinin de kullanıldığı davlumbaz seçimi çeşitleri de tercih edilebilir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.